Huis bezichtiging tips

Wanneer u uw object aanbiedt op Globelander krijgt u alle handvatten aangereikt om uw woning, bedrijf of stuk grond zelf te verkopen. U kunt alles zelf doen: van het stylen en maken van foto’s tot het promoten op social media. Ook zelf bezichtigingen doen hoort bij dit proces. Om het meeste uit bezichtigingen met potentiële kopers te halen, is een goede voorbereiding het halve werk. Gebruik onze huis bezichtiging tips om uw woning sneller te verkopen.

Voordelen bezichtiging zelf doen

Wanneer u uw woning verkoopt met behulp van een makelaar, zorgt de makelaar in veel gevallen voor de bezichtigingen. In de meeste gevallen stuurt deze makelaar u het huis uit ten tijde van de bezichtiging. Maar u kunt de bezichtigingen ook heel goed zelf doen met de hulp van onze huis bezichtiging tips. Zelf in contact komen met potentiële kopers is leuk en bovendien heeft u meer controle over aan wie u uw kostbare eigendom verkoopt. 

  • Geld besparen door de bezichtigingen zelf uit te voeren.
  • U leert de potentiële kopers kennen en heeft zo meer controle over aan wie u uw huis verkoopt.
  • U bepaalt zelf welke potentiële kopers op bezichtiging mogen komen, wanneer deze plaatsvinden en hoeveel tijd u hiervoor wilt nemen. U bent dus niet gebonden aan een maximum aantal bezichtigers of tijd.
  • Aangezien u alles weet over uw woning kunt u de potentiële kopers waardevolle informatie bieden en hun vragen goed beantwoorden.

Huis bezichtiging tips

Wanneer u een huis bezichtiging zonder makelaar gaat doen, is het belangrijk om u goed voor te bereiden. Alles draait om de eerste indruk! Gebruik onze huis bezichtiging tips voor een goede voorbereiding.

1. Maak uw huis verkoopklaar

Het meeste werk zit in het voorbereiden van uw woning. Zorg ervoor dat alle ruimtes netjes en opgeruimd zijn. Maak de woning grondig schoon en zorg dat kleine gebreken zijn opgelost. Berg zoveel mogelijk persoonlijke spullen op; haal de tandenborstels weg en maak het aanrecht leeg. Haal ook zoveel mogelijk spullen van de grond en denk aan het volgende: vloeroppervlakte is geld waard.

2. Creëer een goede sfeer

De sfeer in huis is belangrijk voor een eerste goede indruk. Zorg voor een aangename temperatuur in huis: niet te warm, maar ook niet te koud. Doe alle gordijnen open zodat de ruimtes zo licht mogelijk zijn en zorg voor een frisse neutrale geur. U hoeft natuurlijk niet iedere dag een appeltaart te bakken, maar gebruik bijvoorbeeld een lekker geurend (maar niet te overheersend) schoonmaakmiddel en zorg dat het huis goed geventileerd is voordat potentiële kopers langskomen.

3. Bereid u voor op vragen

Potentiële kopers hebben waarschijnlijk heel veel vragen. Wees voorbereid om vragen over allerlei aspecten van uw woning en de omgeving te beantwoorden, zoals de leeftijd van het dak, garantie van apparaten, enzovoort. Het is ook handig om informatie en documenten bij de hand te hebben.

4. Wees flexibel met bezichtigingstijden

Een voordeel van zelf bezichtigingen doen is dat u zelf de bezichtigingstijden kunt plannen. Dit betekent dat u ook in de avond of in het weekend bezichtigingen kunt organiseren. Plan het liefst niet te veel bezichtigingen dicht achter elkaar. De duur van een bezichtiging kan namelijk nog wel eens uitlopen. Plan ongeveer 1 uur per bezichtiging en hou een kwartier speling.

5. Contact opnemen met potentiële kopers

De laatste van onze huis bezichtiging tips is dat u potentiële kopers kunt vragen opnieuw contact met u op te nemen bij vragen. U kunt ook vragen of het goed is om over een week weer contact met hen op te nemen. Zet zeker geen onnodige druk op een potentiële koper, maar probeer wel binnen een week meer duidelijkheid te verkrijgen. Nodig iedereen uit om een bod te doen, maar geef mensen ook de tijd om te kunnen onderzoeken wat hun financiële mogelijkheden zijn.

 

Meld u aan op Globelander en ontvang nog meer waardevolle tips

Zelf bezichtigingen doen is leuk en biedt een grote meerwaarde voor potentiële kopers. Daarnaast bespaart u er ook nog eens een hoop geld mee. Wilt u meer huis bezichtiging tips? Of bent u benieuwd hoe u het beste reclame kunt maken voor uw woning? Na aanmelding op Globelander krijgt u toegang tot uitgebreide lesmaterialen en video’s voor het succesvol verkopen van uw object.

Bekijk hier alvast een gratis overzicht met tips voor het verkopen van uw object.

Heeft u hulp nodig bij bezichtigingen? Neem contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik voorbereiden voor een bezichtiging?

Een goede eerste indruk is het allerbelangrijkste bij een bezichtiging. Zorg er daarom voor dat uw object er netjes en opgeruimd uitziet en houd alle belangrijke documenten bij de hand. Ook kunt u alvast nadenken over mogelijke vragen die potentiële kopers kunnen stellen.

Hoe lang moet een bezichtiging duren?

Hoe lang een bezichtiging moet duren, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning en de interesse van potentiële kopers. Over het algemeen duurt een bezichtiging 20 tot 45 minuten.

Wat als potentiële kopers vragen stellen waar ik geen antwoord op weet?

Wanneer potentiële kopers vragen stellen waar u geen antwoord op weet, is het belangrijk om eerlijk en transparant te zijn. U kunt zeggen dat u op dit moment het antwoord niet weet, maar bereid bent om dit voor hen uit te zoeken en hoe u de terugkoppeling zal gaan geven. 

Prueba ahora por solo 1,00 €

Gebruik de kortingscode 32024

Restablecer contraseña

Ingrese su dirección de correo electrónico y le enviaremos un enlace para cambiar su contraseña.

Inscríbete en Globelander

Ingresa con e-mail

Inscríbete en Globelander

Estoy de acuerdo con el Condiciones de uso y el Política de privacidad

Crear una cuenta de agente

Gestione sus anuncios, su perfil y mucho más

Estoy de acuerdo con el Condiciones de uso y el Política de privacidad

Crear una cuenta de agente

Gestione sus anuncios, su perfil y mucho más

Ingresa con e-mail
es_ESEspañol