Huis verkopen tips – Om uw huis zelf te verkopen

U gaat uw huis verkopen en overweegt om dit zelf te doen, zonder tussenpartij. Spannend, maar ook leuk. U bespaart niet alleen veel geld op makelaarskosten, maar creëert ook een enorme meerwaarde voor potentiële kopers. Of u nu op zoek bent naar informatie over het maken van professionele foto’s of het promoten van uw huis: deze “huis verkopen tips” helpen u bij de verkoop van uw object.

Meer tips of advies nodig? Meld u dan aan op Globelander.com en ontvang alle benodigde informatie om uw object snel te verkopen. Ook persoonlijk staan we u graag te woord.

Voordelen huis zelf verkopen

  • U heeft de volledige controle over het verkoopproces
  • Kosten besparen door geen makelaarscommissie te betalen
  • Woning op uw eigen tempo verkopen
  • Snel persoonlijk contact met potentiële kopers
  • Zelf de verkoopprijs bepalen

9 huis verkopen tips

Uw huis snel en tegen de beste prijs verkopen; dat wil natuurlijk iedereen. Het beste resultaat is alleen haalbaar met de juiste aanpak en de juiste voorbereiding. De volgende “huis verkopen tips” zijn goud waard!

1. Maak uw huis verkoopklaar

Voordat u uw huis kunt verkopen, is het belangrijk om uw woning volledig verkoopklaar te maken. Zijn er klusjes die nog gedaan moeten worden? Kunnen de muren een opfrisbeurt gebruiken? Dit zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden.

Daarnaast maakt u het object helemaal schoon en ruimt u alles netjes op. Een opgeruimd huis ziet er namelijk een stuk aantrekkelijker uit. Verzamel ook alle maten van de woning en andere gegevens, zoals de garantieperiode van apparatuur en abonnementsprijzen.

2. Maak professionele foto’s

Wanneer uw woning klaar is voor de verkoop is het belangrijk om dit professioneel vast te leggen op beeld. Mooie foto’s en uitnodigende video’s zorgen voor een grotere interesse bij het publiek.

Wanneer u uw object zelf gaat verkopen, kunt u de foto’s zelf maken met uw eigen telefoon. Dit vergt wel even wat oefening, maar met de juiste tips krijgt u het snel onder de knie. In de documenten voor abonnementhouders op Globelander vindt u verschillende goede voorbeelden. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om de fotografie uit te besteden.

3. Schrijf een aantrekkelijke verkooptekst

Een verkooptekst schrijven is makkelijker dan u misschien denkt. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Grote stukken tekst zijn vaak niet aantrekkelijk en lastig te lezen. Gebruik daarom bulletpoints en wees duidelijk in uw omschrijvingen. Eindig altijd met een uitnodiging om contact op te nemen.

4. Bepaal een realistische verkoopprijs

Wanneer u uw object zelf gaat verkopen, zult u ook zelf de verkoopprijs moeten bepalen. Wat heeft u zelf betaald voor de woning? En wat is uw hypotheek? Ook is het belangrijk om te kijken naar vergelijkbare woningen in de omgeving. Voor welke prijs zijn deze objecten verkocht?

U kunt altijd een taxatie via een derde partij laten uitvoeren. Deze taxatie kunt u als richtlijn gebruiken bij het bepalen van de vraagprijs.

5. Promoot uw huis online

Wanneer u uw woning verkoopt op Globelander maakt u wereldwijd reclame voor uw object. Mensen over de hele wereld kunnen uw woning bekijken en interesse tonen. Daarnaast adviseren we om uw huis op andere manieren te promoten. Laat uw vrienden, familie en kennissen weten dat u uw huis verkoopt en maak reclame op social media. Hoe meer mensen weten van de verkoop, hoe sneller u potentiële kopers vindt.

Ook een reclameposter, V-bord voor het raam of tuinbord brengen uw object onder de aandacht. Stuur ons gerust een e-mail als u een poster of bord nodig heeft!

6. Schakel hulp in waar nodig

Met de informatie en instructies op Globelander heeft u alle kennis om uw object zelf te verkopen. U betaalt dus geen makelaarscommissie. Het is natuurlijk altijd mogelijk om bepaalde aspecten uit te besteden, zoals de fotografie, het schrijven van een verkooptekst en het doen van de bezichtigingen. Denk van tevoren goed na over wat u zelf wilt doen en wat u wilt uitbesteden.

7. Organiseer bezichtigingen

Ook de bezichtigingen kunt u helemaal zelf regelen. Plan de bezichtigingen op een moment wanneer u zelf genoeg tijd heeft en bereid alles zorgvuldig voor. Ruim het huis op en zorg dat u alle belangrijke papieren en gegevens bij de hand heeft.

Wees altijd eerlijk en benoem ook eventuele gebreken tijdens de bezichtiging. Daarnaast kunt u persoonlijke verhalen vertellen, bijvoorbeeld over waarom u het huis heeft gekocht en waarom u het gaat verkopen, maar voorkom dat u te lang aan het woord bent. Laat ook de potentiële kopers vragen stellen.

8. Weet hoe u moet onderhandelen

Heeft u een bod ontvangen? U kunt het bod direct accepteren, maar het is ook mogelijk om te onderhandelen. Wanneer u een tegenbod uitbrengt, bent u in onderhandeling met de desbetreffende partij. U kunt dan niet onderhandelen met andere potentiële kopers.

Bepaal van tevoren hoeveel u minimaal wilt hebben voor de woning en wijk hier niet snel van af. Stel ook de onderhandelingsruimte vast.

9. Regel de juridische zaken

Zijn jullie tot een akkoord gekomen? Dan is het tijd om de juridische zaken te regelen. Laat een koopcontract opstellen door de notaris of stel er zelf een op. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt. Neem dan ook altijd de tijd voor het uitvoeren van controles en zet pas uw handtekening wanneer u weet dat alles klopt.

Verkoop uw huis zelf op Globelander

Zelf uw huis verkopen? Op Globelander kunt u uw object eenvoudig en snel aanbieden. Na aanmelding ontvangt u nog meer waardevolle huis verkopen tips om uw object snel en tegen de beste prijs te verkopen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld voorbeelden van aantrekkelijke verkoopteksten en handige stylingtips. En u hoeft het niet allemaal zelf te doen; wij staan altijd voor u klaar bij vragen en geven graag persoonlijk advies.

Bekijk hier een gratis kleine indruk van alle documenten. = kan wel een knop worden

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn huis snel verkopen?

Met de bovenstaande huis verkopen tips kunt u uw huis snel en tegen de juiste prijs verkopen. Vind meer tips om uw object succesvol zelf te verkopen na inschrijving.

Wat kost een huis zelf verkopen?

De kosten voor het zelf verkopen zijn afhankelijk van welke taken u zelf doet en wat u uitbesteedt, denk hierbij aan bijvoorbeeld de fotografie. Wanneer u het hele proces zelf doet, kunt u duizenden euro’s besparen. Het kost u zelf wellicht wel meer tijd. Houd wel rekening met de kosten voor een energielabel en notariskosten voor het opstellen van een koopcontract. Zelf verkopen via Globelander kost u alleen uw abonnementsgeld.

Hoe meld ik me aan op Globelander.com?

U kunt u aanmelden op Globelander door een abonnement te kiezen. Uw vastgoed wereldwijd aanbieden op Globelander kan al vanaf €45,- per maand.

Essayez maintenant pour seulement 1,00 €

Gebruik de kortingscode 32024

Réinitialiser le mot de passe

Entrez votre adresse e-mail et nous vous enverrons un lien pour changer votre mot de passe.

S'inscrire sur Globelander

Inscrivez-vous avec l'adresse e-mail

S'inscrire sur Globelander

Créer un compte agent

Gérez vos annonces, votre profil et plus encore

Créer un compte agent

Gérez vos annonces, votre profil et plus encore

Inscrivez-vous avec l'adresse e-mail
fr_FRFrançais