Zelf uw huis verkopen zonder makelaar

Wilt u uw huis verkopen zonder makelaar? Een hele goede keuze! Uw woning verkopen via een makelaar kan namelijk behoorlijk prijzig zijn. U betaalt soms duizenden euro’s aan makelaarscommissie (makelaarscourtage) omdat uw huis toevallig mooier, ruimer of luxer is. En dan hebben we de opstartkosten er nog niet eens bij opgeteld. Al met al bent u vaak veel geld kwijt aan een makelaar, maar volgens ons is dit helemaal niet nodig!

Globelander biedt een voordelige manier om uw huis zonder makelaar te verkopen. Lees op deze pagina hoe het precies werkt.

Waarom zelf huis verkopen zonder makelaar?

Ook als u geen makelaar bent, kunt u zelf uw eigen huis verkopen. Vroeger was dit zelfs heel normaal. De afgelopen 50 jaar gaven we de volledige verkoop van een woning vaak uit handen aan een makelaar. Dit resulteerde in aanzienlijke commissiekosten. Hierbij vertrouwde u uw eigendom, vaak uw kostbaarste bezit, toe aan iemand die vaak niet volledig bekend was met de kenmerken van uw huis en de omgeving. Dit terwijl u als eigenaar veel meer informatie heeft over de woning.

Een huis verkopen zonder makelaar betekent dat u zelf de touwtjes in handen heeft. U bepaalt zelf de verkoopprijs, hebt zelf contact met potentiële kopers en voert de bezichtigingen zelf uit. Zelfs de onderhandelingen kunt u na het lezen van onze tips zelf doen. Het lijkt misschien veel werk, maar u houdt de volledige controle over de verkoop helemaal zelf. Ook de flexibiliteit bij het plannen van bezichtigingen wordt door kopers als zeer prettig ervaren. Bovendien bespaart u duizenden euro’s aan makelaarskosten, die u natuurlijk goed zou kunnen inzetten voor uw nieuwe woning.

Voordelen huis zonder makelaar verkopen

Het verkopen van een huis zonder makelaar heeft verschillende voordelen:

Économiser des milliers d'euros

Uw huis verkopen zonder makelaar zorgt ervoor dat u duizenden euro’s aan makelaarskosten bespaart. Geen opstartkosten en makelaarscommissie meer!

Volledige controle over de verkoop

U heeft de volledige controle over de verkoop van uw eigendom. U kunt snel onderhandelen en beslissingen nemen zonder tussenpartij.

Flexibiliteit

U bepaalt zelf wanneer een kijker komt en hoeveel tijd u deze potentiële kopers geeft. Het wordt door potentiële kopers enorm gewaardeerd dat zij in het weekend of buiten kantoortijden rustig de woning kunnen bekijken. U hoeft zich dus niet meer uit uw eigen woning te laten wegsturen door een makelaar!

Zelf de prijs bepalen

Bepaal de verkoopprijs van uw woning helemaal zelf. Krijgt u een bod van een potentiële koper? Dan beslist u zelf of u deze aanvaardt of niet.

Meerwaarde bieden

Potentiële kopers vinden het fijn om met eigenaren in contact te komen. Ze zijn benieuwd naar wie er in het huis heeft gewoond en hebben vaak persoonlijke vragen waar alleen eigenaren het antwoord op weten.

Globelander: het platform voor wereldwijde verkoop

Globelander is ontstaan door het luisteren naar persoonlijke verhalen van huiseigenaren die graag hun huis, bedrijf of stuk grond wilden verkopen. Misschien heeft u het zelf wel eens meegemaakt: de makelaar die uw huis ging verkopen, wist vaak niet alle informatie te vertellen over de woning. Potentiële verkopers krijgen hierdoor soms niet alle benodigde informatie of het welbekende ‘helaas weet ik dit niet’ als antwoord. Ook komt het vaak voor dat mensen dagen of wekenlang moeten wachten om een bezichtiging te plannen op de momenten waarop het bij 3 partijen past (eigenaar, makelaar en potentiële klant).

Een huis verkopen zonder makelaar op Globelander werkt anders. Na inschrijving op Globelander ontvangt u waardevolle tips om meerwaarde te creëren voor uw onroerend goed, leuke ontmoetingen te ervaren en op een plezierige manier uw huis te kunnen verkopen/overdragen.

Hoe werkt zelf een huis verkopen?

1. Lees alle belangrijke documenten en bekijk de video’s op Globelander.com. U vindt alle informatie op Globelander zodat u uw woning eenvoudig zonder makelaar kunt verkopen

2. Plaats uw object op Globelander. Verzamel alle gegevens over uw woning en plaats deze op Globelander. Na goedkeuring verschijnt het object op de website.

3. Plan bezichtigingen. Plan bezichtigingen met potentiële kopers wanneer het u uitkomt.

4. Onderhandelen. Als u uw huis zonder makelaar gaat verkopen, gaat u ook zelf onderhandelen over de verkoopprijs.

5. Koopovereenkomst. Heeft u een akkoord bereikt? Dan stelt u, een notaris of advocaat een koopovereenkomst op. Na goedkeuring van beide partijen en de afwikkelingen is de woning verkocht!

6. Verkocht! Gefeliciteerd! U heeft zelf uw huis verkocht!

Probeer nu 1 jaar voor slechts €1,00

U vindt op Globelander alle informatie die u nodig heeft om zelf uw huis te verkopen zonder makelaar. Denk hierbij aan tips voor het bepalen van de juiste vraagprijs of het zelf stylen van uw woning. Maar u hoeft het natuurlijk niet helemaal zelf te doen. Het team van Globelander is er om u te helpen. Neem bij vragen gerust contact op met ons team. Wij staan klaar om advies te geven of enkele zaken zoals styling, fotografie, video, plattegronden en nog meer uit handen te nemen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om via live videobellen tips over de styling van de woning te ontvangen of kunnen u een training geven voor bezichtigingen.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik de juiste verkoopprijs zonder makelaar?

Om de juiste vraagprijs te bepalen, is het belangrijk om naar vergelijkbare woningen in uw omgeving te kijken. Daarnaast helpt een professionele onafhankelijke taxatie bij het bepalen van de waarde van uw huis. Na inschrijving op Globelander ontvangt u alle informatie over het bepalen van de juiste vraagprijs.

Kan ik mijn woning wereldwijd verkopen?

Op Globelander kunt u uw object wereldwijd te koop aanbieden. Daarnaast is het ook mogelijk om een object in en vanuit het buitenland aan te bieden.

Hoeveel geld kan ik besparen als ik mijn huis verkoop zonder makelaar?

Aangezien u geen makelaarscommissie hoeft te betalen, kunt u in sommige gevallen duizenden euro’s besparen.

Kan ik mijn huis verkopen zonder notaris?

Nee, u kunt uw huis niet verkopen zonder notaris. De notaris stelt de wettelijke documenten op en zorgt voor de juridische afhandeling en overdracht van de woning.

Probeer nu voor slechts €1,00

Utilisez le code de réduction

Réinitialiser le mot de passe

Entrez votre adresse e-mail et nous vous enverrons un lien pour changer votre mot de passe.

S'inscrire sur Globelander

Inscrivez-vous avec l'adresse e-mail

S'inscrire sur Globelander

Créer un compte agent

Gérez vos annonces, votre profil et plus encore

Créer un compte agent

Gérez vos annonces, votre profil et plus encore

Inscrivez-vous avec l'adresse e-mail
fr_FRFrançais