Huis verkopen zonder makelaar voordelen

Overweegt u om uw huis te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar? Vroeger was zelf verkopen heel normaal; maar ook nu wint verkopen zonder makelaar weer aan populariteit. Het verkopen van uw object zonder makelaar kan verschillende voordelen met zich meebrengen, waaronder het besparen van duizenden euro’s aan makelaarscourtage! Op deze pagina vindt u 6 “huis verkopen zonder makelaar voordelen”.

Huis verkopen zonder makelaar voordelen

Geen makelaarscourtage betalen

Een van de belangrijkste “huis verkopen zonder makelaar voordelen” is de kostenbesparing. Uw object verkopen via een makelaar kan tegenwoordig behoorlijk prijzig zijn. U betaalt soms duizenden euro’s aan makelaarscourtage. En dan hebben we de opstartkosten nog niet eens meegerekend. U kunt dus veel geld kwijt zijn aan het inhuren van een makelaar; maar dit is helemaal niet nodig!

Door zelf de verkoop te regelen, eventueel met behulp van externe partijen, bespaart u op makelaarskosten en houdt u meer geld over aan de verkoop van uw huis. U weet tenslotte ook het meeste over uw huis, bedrijf of stuk grond te vertellen.

Meer controle over de verkoop

Zelf uw huis verkopen geeft u meer controle over het verkoopproces. U doet en bepaalt alles zelf, van het maken van foto’s tot het onderhandelen met potentiële kopers. Dit geeft u de mogelijkheid om het proces volledig op uw eigen tempo te doen. Ook beslist u zelf wie uw woning uiteindelijk koopt en tegen welke prijs; dit kan ook lager of juist hoger dan de WOZ-waarde zijn. Natuurlijk kunt u ook bepaalde onderdelen van het verkoopproces uitbesteden. Zo kunt u een fotograaf inhuren voor het maken van professionele foto’s en/of een stylist laten langskomen voor de styling. Het is pas verstandig om uw huis te koop aanbieden wanneer elke ruimte er ook echt klaar voor is.

Een stuk meer rust en flexibiliteit

Een makelaar verkoopt niet alleen uw huis, maar heeft nog veel meer andere klanten. Hierdoor kunnen bezichtigingen niet altijd snel worden gepland. Daarnaast leidt het in sommige gevallen tot gehaaste bezichtigingen waarbij de makelaar niet alle tijd en kennis heeft om vragen van potentiële kopers te beantwoorden. U bent flexibeler dan een makelaar en kunt bezichtigingen op momenten plannen die voor u het beste uitkomen. Dit kan bijvoorbeeld ook aan het einde van de middag, in de avond of in het weekend zijn.

Het is leuk en leerzaam!

Een woning verkopen zonder makelaar levert niet alleen meer geld op, maar het is ook een waardevolle leerervaring. U leert (bij Globelander) van alles over het inrichten van uw woning, zelf kunnen stylen en fotograferen, het uitvoeren van bezichtigingen, onderhandelen met potentiële kopers en nog veel meer. Bovendien kunt u deze kennis en ervaring in de toekomst weer gebruiken, zelfs als u ervoor kiest om een makelaar in te schakelen voor uw volgende verkoop.

U heeft meer kennis over uw huis dan wie dan ook

Als eigenaar kent u uw huis en de omgeving het allerbeste. U kunt potentiële kopers persoonlijk rondleiden en alles vertellen over de unieke kenmerken en voordelen van de woning. Dit biedt een enorme meerwaarde en kan zorgen voor meer vertrouwen bij de eventuele koper. Daarnaast bepaalt u helemaal zelf wie de woning koopt. Het is natuurlijk fijn dat er leuke mensen in uw geliefde woning komen wonen. Verkopers op Globelander geven aan dat het persoonlijke contact met potentiële kopers het leukste en waardevolste van het zelf verkopen van een woning is.

Zelf de verkoopprijs bepalen

De laatste van onze “huis verkopen zonder makelaar voordelen” is dat u zelf de verkooprijs van uw object kunt bepalen. Als eigenaar bepaalt u zelf de verkoopprijs van de woning. U kunt altijd advies vragen van een professional over de vraagprijs, maar uiteindelijk maakt u de beslissing helemaal zelf. Zo kunt u bijvoorbeeld ook onder of boven de WOZ-waarde gaan zitten als u de woning snel wilt verkopen of juist beginnen met een iets hogere vraagprijs. Bij Globelander geven wij hier ook advies over.

Hulp nodig bij het verkopen van uw huis?

Een huis verkopen zonder makelaar biedt veel voordelen. Houd er echter wel rekening mee dat het zelf verkopen van een huis wel meer tijd kost. Dit is een concessie die u zal moeten doen wanneer u zelf uw huis verkoopt. Maar u krijgt er uiteraard ook veel voor terug!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zelf mijn huis verkopen?
Globelander biedt u alle handvatten voor het zelf verkopen van uw huis, bedrijfsruimte of grond. Bekijk alle benodigde lesmaterialen en video’s op Globelander en wordt uw eigen makelaar, stylist en fotograaf zonder veel kosten te betalen.
Kan ik zelf de bezichtigingen doen van mijn huis?
U kunt de bezichtigingen van uw huis heel goed zelf doen. U kent uw woning namelijk het allerbeste. Zorg dat u alle informatie bij de hand heeft en vertel enthousiast over het huis waar u al deze jaren met plezier heeft gewoond. Natuurlijk is uitbesteden ook een optie, maar in dat geval dient u de betreffende persoon wel de benodigde informatie en tips te geven. Bekijk hier onze huis bezichtiging tips.
Kan ik mijn huis verkopen zonder notaris?
Het is mogelijk om uw huis te verkopen zonder makelaar, maar u heeft wel altijd een notaris nodig. Een notaris zorgt voor de leveringsakte en de eventuele hypotheekakte. In het buitenland is in sommige gevallen ook een advocaat essentieel.

Probeer nu voor slechts €1,00

Use the discount code

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Sign up at Globelander

Sign up with email

Sign up at Globelander

I agree to the Terms of Use and Privacy Policy

Create an agent account

Manage your listings, profile and more

I agree to the Terms of Use and Privacy Policy

Create an agent account

Manage your listings, profile and more

Sign up with email
en_GBEnglish (UK)